Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Ce presupune interventia de extractie a maselei de minte

La clinica Elveto-Dent.ro medicii sunt foarte bine pregatiti, au experienta si dispun de aparatura moderna si de instrumente de foarte buna calitate

0

Maseaua de minte este un termen popular pentru al treilea molar. Ea erupe in cea mai indepartata zona a maxilarului sau mandibulei, iar pentru a face acest lucru are nevoie de spatiu. Din acest motiv apare mai tarziu, cand arcadele sunt dezvoltate complet (de regula, intre 17 si 21 de ani).

Dar decizia pentru care oamenii aleg sa-si faca o extractie masea de minte in sector 2 la Elveto Dent sau in orice alt cabinet stomatologic din tara apare atunci cand molarul aduce mai multe probleme decat beneficii.

Cand este indicata extractia maselei de minte

Sunt mai multe situatii in care este recomandata procedura: atunci cand o parte a maselei ramane in gingie, cand nu are suficient spatiu sa se dezvolte, cand apar sangerari constante ale gingiei in zona respectiva, chisturi sau umflaturi, deteriorarea dintilor aflati in vecinatate, carii extinse, tumori.

In functie de caz si de gravitatea sa, medicul stomatolog decide ce este de facut. La clinica Elveto-Dent.ro medicii sunt foarte bine pregatiti, au experienta si dispun de aparatura moderna si de instrumente de foarte buna calitate, astfel incat fiecare interventie pe care o desfasoara sa se faca in siguranta si cu rezultate foarte bune.

Cei care au nevoie de o extractie a molarului de minte trebuie sa stie ca totul se face in conditii impecabile, fara dureri.

Ce presupune interventia

Operatia de extractie implica o procedura chirurgicala. Majoritatea interventiilor de acest tip nu prezinta riscuri mari si nici complicatii. Daca dintele a crescut in gingie, va fi nevoie de o incizie si de indepartarea osului.

Clinica stomatologica din sector 2 | Extractie masea de minte in sector 2 | Elveto-Dent.ro

extractie masea de minte in sector 2

Iar complicatiile pot fi date de infectarea zonei, deteriorarea dintilor vecini, a sinusurilor, maxilarului sau a nervilor si de aceea este important ca pacientul sa aleaga o clinica de top, unde aceste riscuri pot fi eliminate – de exemplu, clinica stomatologica din sector 2 de care s-a amintit anterior.

Inainte de operatia propriu-zisa, medicul opteaza impreuna cu pacientul pentru un anumit tip de anestezie locala sau pentru cea generala. De multe ori, medicul taie molarul in doua sectiuni, pentru a-l indeparta mai usor pe bucati.

In concluzie, interventia nu este una dificila, dar pentru a nu exista riscuri este important sa fie aleasa o clinica recunoscuta pentru serviciile de calitate si echipa medicala bine pregatita.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.