Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Diastema dentara. Ce este si cum poate fi tratata?

Ce este deci diastema? Prin diastema dentara se poate intelege un spatiu mai mult sau mai putin evident intre dinti (peste 0,5 mm)

0

Persoanele cu strungareata sunt considerate simpatice si deosebite, numai ca cei care se confrunta cu diastema dentara, caci asa se numeste in termeni specifici, se simt adesea complexati de aceasta disfunctie dentara.

Ce este deci diastema? Prin diastema dentara se poate intelege un spatiu mai mult sau mai putin evident intre dinti (peste 0,5 mm), care apare in general intre cei doi incisivi superiori (dintii centrali).

La cine poate fi prezenta diastema dentara si din ce cauza?

 

Diastema dentara este destul de comuna atat in randul adultilor, cat si al copiilor, iar in majoritatea cazurilor reprezinta o simpla tulburare estetica, care nu produce probleme functionale. In cazuri mai rare insa, diastema poate fi semnul unor patologii mai grave sau cauza unor tulburari ale cavitatii bucale de entitate mai mult sau mai putin minora, cum ar fi malocluzia sau gingivita.

Principalele cauze ale diastemei pot fi diferite, de la cele de natura anatomica sau congenitala, la cele genetice sau legate de obiceiurile proaste din copilarie.

Drept urmare, nu este intotdeauna necesara corectarea diastemei, din punct de vedere medical. Cei care isi doresc insa corectarea acestei imperfectiuni, mai ales la varsta adulta, vor avea nevoie de ajutorul unui specialist, care sa diagnosticheze corect si sa intervina prin metodele potrivite. Tratamentul indicat va depinde de cazul specific, de cauzele tulburarii si de varsta pacientului.

Ce legatura exista intre diastema si bolile parodontale?

Trebuie mentionat ca problemele parodontale pot fi atat o cauza, cat si o consecinta a diastemei. Cand diastema este cauzata de probleme gingivale si parodontale, inflamatia provoaca deteriorarea osului care sustine dintii, iar acesta din urma poate incepe sa se miste, creand un spatiu evident.

In acest caz, primul pas este rezolvarea prompta a acestei patologii grave a cavitatii bucale, mai ales pentru a evita progresia bolii cu pierderea consecutiva a dintilor.

In ceea ce priveste solutiile de tratament, este necesar de identificat motivul care a cauzat aceasta problema, precum si particulariatatea fiecarui caz in parte. Prin urmare, identificarea cauzei problemei este principala modalitate prin care medicul stomatolog poate stabili planul de tratament.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.