Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Maseaua de minte si complicatiile acesteia

Extractia lor nu este necesara in cazul in care maseaua de minte este sanatoasa si a crescut in pozitie corecta.

0

Aparitia molarilor de minte are loc, de obicei, intre 17 si 25 de ani, dar aceasta nu este o regula general valabila pentru toti pacientii. Importanta maselelor de minte in masticatie era mai mare in vremurile de demult, cand stramosii nostri au consumat chiar si carne cruda, radacini si alimente insuficient de bine preparate.

Acum, cand mancarea este atat de moale si de diversificata, oamenii nu mai au nevoie de maselele de minte. In plus, acestea sunt primele care se cariaza si primele care se dezvolta in mod anormal. Extractia lor nu este necesara in cazul in care maseaua de minte este sanatoasa si a crescut in pozitie corecta.

Exista, insa, si situatii in care maselele de minte produc numeroase probleme de sanatate orala, extractia lor fiind singura varianta pe care medicul o poate lua in calcul. Cu toate acestea, pacientii pot suferi dureri puternice si pot avea neplaceri din cauza maselelor de minte, pana la probleme grave, precum infectii sau tumori.

Cand este necesara extractia maselei de minte si cum se ingrijeste aceasta in mod corect?

Maseaua de minte se scoate in anumite situatii, si anume daca aceasta creste in pozitie anormala, daca determina migrarea dintilor, daca duce la aparitia cariilor sau daca implica dureri insuportabile. In cazul in care inghesuie ceilalti dinti, atunci cand determina infectii repetate, care se trateaza greu sau chiar incomplet, daca este cariata, din cauza locului greu de atins in care este situata in cavitatea bucala si care ingreuneaza spalarea corecta a ei, dar si din motive ortodontice, pacientii pot fi sfatuiti sa isi scoata maseaua de minte.

Molarii de minte se ingrijesc diferit de ceilalti dinti, deoarece periajul se realizeaza cu dificultate. In momentul eruptiei, maseaua de minte da semne destul de dureroase care anunta acest lucru. Inflamatia, durerea gingiei, dificultatea de a deschide gura, durerile de cap, modificarile de gust, respiratia urat mirositoare, durerile la atingere si chiar febra sunt principalele simptome ale eruptiei.

Extractia molarului de minte este extrem de simpla. Este necesara o radiografie dentara, astfel incat medicul sa vada exact cum este plasat molarul. Apoi stomatologul va efectua o anestezie, pentru ca pacientul sa nu simta durere in timpul procedurii, iar ulterior extractiei pacientul trebuie sa urmeze un tratament cu antibiotice.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.