Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Tratarea dintilor de lapte

Pentru ca apar in jurul varstei de 6 luni si incep sa se schimbe in jurul varstei de 6 ani, parintii nu acorda prea multa atentie pentru tratarea dintilor de lapte

0

Pentru ca apar in jurul varstei de 6 luni si incep sa se schimbe in jurul varstei de 6 ani, parintii nu acorda prea multa atentie pentru tratarea dintilor de lapte. Acestia sunt priviti ca si o dantura care face tranzitia intre perioada copilariei si cea a maturitatii. Din pacate, nu este indicat ca dintii de lapte sa nu fie corect ingrijiti sau tratati in momentul in care apar carii, abcese sau orice alta problema ce tine de competenta unui medic stomatolog. Dintii de lapte sunt, intr-adevar inlocuiti de dintii permanenti, dar si acestia pot provoca dureri, probleme la masticatie, neplaceri.

Medicii stomatologi subliniaza importanta cu care trebuie sa priveasca parintii tratarea dintilor de lapte

Copiii trebuie sa mearga impreuna cu parintii lor la medicul stomatolog anual, inca din primul an de viata. Acest lucru este important pentru a obisnui copilul cu medicul si cu cabinetul stomatologic. In plus, in cadrul unei vizite se poate stabili un diagnostic precoce al cariei incipiente si al afectiunilor de origine necarioasa a smaltului, se pot stabili directiile de tratament, iar parintii vor fi consiliati asupra modului de igienizare si al obiceiurilor alimentare ce favorizeaza aparitia cariei in copilarie.

Dentitia temporara trebuie tratata pentru a evita durerile ce pot aparea la copiii mici si ce le pot afecta chiar dezvoltarea, deoarece acestia nu mai mananca asa cum trebuie, se tem sa mai guste alimente reci, dulci sau calde si au un stil de alimentatie destul de deficitar. Durerea poate sa aiba un impact mare asupra copilului si ii poate afecta nu numai calitatea vietii, ci si nivelul de concentrare la scoala, determinand de multe ori absentarea de la ore.

De asemenea, cariile netratate ale dintilor de lapte nu numai ca afecteaza psihicul micului pacient, ci si functiile de baza ale aparatului dento-maxilar si pot modifica perimetrul arcadei. Monitorizarea in mod regulat a micilor pacienti poate determina diagnosticarea cariilor dentare in stadii incipiente si asigurarea tratamentului optim la cel mai bun moment, iar parintii vor primi cele mai bune sfaturi referitoare la igiena orala, dieta adecvata si renuntarea la obiceiuri vicioase deprinse de copil.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.