Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

De ce imi sangereaza gingiile?

Gingivita este o afectiune reversibila

0

Sangerarea gingiilor este relativ frecventa si poate fi cauzata de o varietate de factori.  Aceasta sangerare poate fi mai intai cauzata de boala gingiilor. Boala parodontala este, de asemenea, frecvent implicata atunci cand vine vorba de sangerarea gingiilor.

Exista in mod natural bacterii in gura. Cand oamenii nu se spala pe dinti in mod regulat sau corect, bacteriile se acumuleaza pe dinti si formeaza treptat ceea ce se numeste placa dentara. Atunci cand nu este indepartata, placa bacteriana poate ataca gingiile si poate provoca o reactie inflamatorie.

Tesutul gingival devine apoi mai fragil si tesuturile sale de sustinere devin mai susceptibile de a sangera la cel mai mic contact, fie cu alimente, periuta de dinti, ata dentara etc.

Gingivita este o afectiune reversibila. Detartrajul regulat si igiena orala buna ajuta in general la refacerea gingiilor sanatoase. Lasata netratata, gingivita poate progresa si poate deveni parodontita. Spalarea dintilor este esentiala pentru sanatatea bucala si generala. Cu toate acestea, gingiile pot sangera la spalarea dintilor. De ce?

Sangerarea la periaj este adesea cauzata de o tehnica de periere prea agresiva, fortata sau necorespunzatoare. Prin aplicarea unei presiuni prea mari asupra gingiilor, poate aparea iritatia traumatica. Gingiile pot deveni apoi umflate, fragede sau dureroase.

In plus, utilizarea necorespunzatoare a periilor interdentare si a atei dentare poate provoca sangerarea gingiilor. Alegerea unei periute de dinti cu peri moi ar putea, de asemenea, ajuta la ameliorarea iritatiei gingiilor.

  • Anumite modificari hormonale

Asa cum s-a mentionat anterior, acumularea placii dentare duce adesea la gingivita. Cu toate acestea, anumite tulburari hormonale pot provoca si gingivita.

Acest tip de gingivita poate aparea in timpul pubertatii, menopauzei si in timpul sarcinii. Cresterea progesteronului in organism contribuie, in aceste situatii foarte specificae, la cresterea fluxului sanguin catre tesuturile gingivale.

Aceasta crestere a fluxului de sange contribuie la cresterea sensibilitatii si umflarii gingiilor si la sanse mai mari de sangerare la periaj sau la folosirea atei dentare.

  • Alte motive pentru care gingiile sangereaza

Exista cateva probleme generale de sanatate implicate atunci cand vine vorba de sangerarea gingiilor. De exemplu, o deficienta de vitamina C poate provoca sangerarea gingiilor. O persoana cu o tulburare a trombocitelor din sange poate sangera, de asemenea, care are hemofilie sau leucemie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.