Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Urgente dentare – leziuni necarioase cuneiforme

0

Leziunile cuneiforme necarioase sunt o afecțiune dentară destul de rară, dar care necesită o atenție deosebită din partea pacientului și a medicului stomatolog pentru a se evita complicațiile ulterioare.

Aceste leziuni pot apărea la nivelul dinților, iar dacă nu sunt tratate la timp, pot duce la deteriorarea dinților și chiar la pierderea lor. În acest articol vom discuta mai detaliat despre leziunile cuneiforme necarioase și cum pot fi tratate prin intermediul unei urgențe stomatologice in sector 6 oferite de Plaza Dent.

Ce sunt leziunile cuneiforme necarioase?

Leziunile cuneiforme necarioase sunt caracterizate prin apariția unei fisuri sau a unei îngustări la nivelul dinților, care reprezintă o zonă de slăbiciune a structurii dinților. Aceste leziuni sunt denumite astfel deoarece au forma unei săgeți sau a unui triunghi inversat (cuneiform), iar ele pot apărea în special la nivelul dințiilor molari, dar nu este exclusă apariția acestora și la nivelul celorlalte dinți.

Una dintre cauzele principale ale leziunilor cuneiforme necarioase este reprezentată de forțele de compresiune constante la nivelul dinților, cum ar fi cele exercitate în timpul mestecatului sau prin intermediul bruxismului (și presiunea excesivă a dinților în timpul somnului). Aceste forțe constant crescute ajută la crearea unui punct de modificare a structurii dinților, ducând în cele din urmă la apariția leziunilor cuneiforme necarioase.

Simptomele leziunilor cuneiforme necarioase

Dacă ai o leziune cuneiformă necarioasă, poți resimți o serie de simptome, printre care se numără:

  • Sensibilitate la cald sau la rece

  • Durere la mestecat sau la apăsare

  • Sângerări ale gingiilor sau durere la nivelul acestora

  • Apărarea unui punct de inflamație a gingiilor în zona afectată a dinților.

Tratamentul leziunilor cuneiforme necarioase

Dacă simți că ai leziuni cuneiforme necarioase sau ai experimentat oricare dintre simptomele menționate mai sus, este important să contactezi imediat un medic stomatolog de la PlazaDent.ro pentru a începe un tratament adecvat și a te asigura că aceste leziuni nu progresează și nu duc la complicații ulterioare.

Astfel, tratamentul poate fi realizat prin intermediul unei proceduri de umplere sau prin intermediul unui tratament de canal radicular. În general, procedura de umplere este recomandată numai dacă leziunile sunt superficiale și nu au afectat în profunzime structurile dinților, cu un strat subțire de smalț eliminat. În caz contrar, se poate realiza un tratament de canal pentru a îndepărta țesutul afectat și a proteja dinții împotriva eventualelor complicații.

Mai mult decât atât, la Plaza Dent, medicii stomatologi sunt capabili să adapteze tratamentul personalizat la nevoile pacientului si la starea generală a sănătății dentare, evitând astfel complicatii ulterioare și asigurând o recuperare rapidă.

Urgențe stomatologice in sector 6 | PlazaDent.ro

Urgențe stomatologice in sector 6

Leziunile cuneiforme necarioase sunt o afecțiune dentară care poate fi evitată prin adoptarea unor practici dentare sănătoase și prin menținerea igienei dentare zilnice.

În cazul în care leziunile apar, este esențial să contactezi imediat un medic stomatolog calificat, cum ar fi cei de la PlazaDent.ro, pentru a primi un tratament adecvat și a preveni pierderea dinților sau oricare alte complicații ulterioare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.