Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Periuta de dinti electrica. Pe care sa o alegi si de ce?

0

Periutele de dinti electrice, despre care se spunea ca nu sunt suficient de eficiente si-au castigat un loc fruntas in preferintele oamenilor. Producatorii au inteles pe deplin acest lucru si ofera in mod regulat noi modele de perii prezentate ca fiind revolutionare.

Daca periutele de dinti electrice pot fi folosite de oricine, actiunea lor neagresiva si gama larga de capete de periaj disponibile le fac o optiune de alegere pentru oricine, indiferent ca este vorba despre copii, persoane in varsta sau oameni care sufera de hipersensibilitate dentara.

Drept urmare, in continuare sunt prezentate unele dintre cele mai importante criterii care ar trebui luate in considerare pentru a alege o periuta de dinti electrica.

Periuta de dinti electrica sonica sau rotativa, care este diferenta?

Studii recente arata ca utilizarea unei periute de dinti electrice ar elimina de 2 pana la 5 ori mai multa placa dentara decat o periuta de dinti conventionala, facandu-se si economie de efort. Intr-adevar, gesturile care trebuie facute in timpul periajului de dinti pot varia in functie de mecanismul folosit de periuta electrica.

Pe piata exista mai multe tipuri de periute de dinti electrice, care folosesc tehnologii diferite, dupa cum urmeaza:

  • Periuta cu cap oscilant-rotativ – este usor de recunoscut dupa capul rotund. Spre deosebire de periutele de dinti manuale, care sunt folosite prin efectuarea de miscari verticale din interiorul maxilarului spre exterior, periile oscilante-rotative sunt concepute pentru a curata individual fata fiecarui dinte.
  • Periuta de dinti sonica – acestea sunt, in general , cu un cap alungit, asemanator periutelor de dinti conventionale. Vibratiile sunt generate de maner si transferate in perii capului, care la randul lor tremura. Aceasta miscare creeaza un val care elimina atat resturile de alimente, cat si bacteriile placii dentare.

Periuta de dinti electrica vs manuala, care poate fi aleasa?

Aceasta alegere depinde in principal de bugetul disponibil, deoarece periajul manual poate fi la fel de eficient ca periajul electric, dar costa mai putin. De asemenea, alegerea se face si in functie de preferintele fiecaruia, astfel incat igiena dentara sa devina o rutina placuta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.