Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Cele mai frecvente tipuri de radiografie dentara si utilizarile lor

0

Radiografia dentara a devenit astazi un instrument de baza in diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice. Pentru a evalua sanatatea dintilor, stomatologii solicita imagini obtinute cu raze X ale zonelor afectate din cavitatea bucala. Acuratetea imaginilor face ca problemele dintilor si ale gingiilor sa poata fi localizate mai usor si sa poata fi depistate in stare incipienta, pentru un tratament eficient si corect directionat. Persoanele care sufera de dureri, sensibilitate, carii sau parodontoza, se pot adresa unei clinici cu servicii stomatologice integrate, in care se includ stomatologie generala, endodontie, ortodontie, parodontologie, implant dentar si radiologie dentara in sector 6. Aici pot accesa cele mai frecvent solicitate tipuri de radiografie dentara, radiografia retroalveolara si radiografia panoramica, ambele avand roluri si utilizari diferite.

Cand este nevoie de radiografie retroalveolara?

Cea mai simpla metoda de evaluare imagistica a sanatatii orale este radiografia retroalveolara. Aceasta se realizeaza pentru o portiune de dantura care include maximum trei dinti. Se face cand exista o durere localizata intr-o zona a danturii, pe arcada superioara sau pe arcada inferioara. Se poate face atat extraoral, cat si intraoral.

Este deosebit de importanta in depistarea problemelor de profunzime ale dintilor si gingiilor, in identificarea cariilor interioare si a celor interdentare. Se obtine astfel o vizualizare a dintelui in toata structura sa, care nu ar fi posibila fara metode invazive. O radiografie dentara in Drumul Taberei, la o clinica cu servicii integrate, poate fi solicitata atat pentru diagnostic, cat si pentru evaluarea unui tratament endodontic realizat de medicul specialist.

Radiologie dentara in sector 6 | radiografie dentara in Drumul Taberei | PlazaDent.ro

Radiologie dentara in sector 6

Cand este necesara o radiografie panoramica?

PlazaDent.ro efectueaza si radiografie panoramica, un tip de investigatie de imagistica dentara care ofera o imagine de ansamblu a intregii cavitati bucale, incluzand dintii, maxilarele si alte structuri orale. Aceasta poate depista probleme precum cariile dentare, afectiunile parodontale, infectiile sau chisturile in diferite zone ale gurii, precum si deficiente de pozitionare a dintilor.

Se foloseste pentru evaluarea generala a starii de sanatate a danturii, pentru verificarea dezvoltarii danturii la copii, inainte de adoptarea unui plan ortodontie, inainte de efectuarea unor implanturi, precum si pentru diagnosticarea corecta a fracturilor de mandibula sau de maxilar.

Indiferent de tipul lor, radiografiile dentare reprezinta un instrument esential de diagnostic pentru medicii stomatologi, oferind informatii precise si contribuind la o ingrijire orala de calitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.