Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Ce este tartrul si cum poate fi eliminat

Tartrul este primul inamic al sanatatii si igienei orale. Din pacate, nimeni nu are cum sa previna aparitia tartrului.

0

Tartrul este primul inamic al sanatatii si igienei orale. Din pacate, nimeni nu are cum sa previna aparitia tartrului. Chiar si cu o igiena orala impecabila, tartrul nu poate fi eliminat complet. In timp, acesta se depune pe dinti sub forma unui depozit neplacut care poate duce la numeroase complicatii. Tartrul apare chiar incepand cu varsta de 9 ani, cand apar si dintii definitivi si poate fi intalnit si la pacientii ce au depasit 40 chiar 50 de ani. Tartrul necesita un lung proces pentru a aparea si poate fi indepartat numai de medicul stomatolog.

Oricat ar promite reclamele TV sau unele reclame pe internet la produse de igrijire dentara ca elimina tartrul, adevarul este ca pana cand acesta nu este eliminat complet de catre medic cu instrumentele speciale, nu se poate spune ca pacientul a scapat definitiv de tartru. In plus, unele produse pot fi intr-adevar periculoase. Riscul de formare a tartrului tine de mai multe aspecte, in primul rand de natura alimentelor consumate, de pozitia dintilor, chiar si de periuta folosita. Aparitia tartrului este prevenita prin folosirea apei de gura, a atei dentare, prin igienizarea corecta prin periaj si ulterior prin detartraj in cabinetul medical stomatologic.

Acumularea de tartru duce si la complicatii. Inflamarea gingiilor, care poarta numele de gingivita este una din principalele boli ce apar din cauza tartrului, urmata de parodontoza, afectiunea care poate lasa pacientul fara o parte sau chiar fara toti dintii. Asadar, cu tartrul nu este de glumit, medicii specialisti stiu asta si recomanda pacientilor sa gaseasca timpul necesar pentru a face o vizita in cabinet macar de doua ori pe an. Cea mai mica acumulare de placa trebuie eliminata, iar folosirea unor paste de dinti abrazive este indicata.

Tartrul sau placa bacteriana poate duce la pierderea dintilor, poate fi cauzat de o multime de factori si unul din cele mai neplacute aspecte ale acestuia este cel estetic si care tine de respiratia urat mirositoare, care cu siguranta va convinge pacientii sa faca o vizita in cabinet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.