Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Ce sunt urgentele stomatologice?

In cazul unei urgente stomatologice, CabinetStomatologicSector2.ro ofera tratamente speciale si solutii, create in functie de nevoile pacientilor

0

Urgentele stomatologice sunt la fel de importante ca orice alte probleme medicale. Acestea nu trebuie neglijate intrucat pot duce la sechele permanente sau la tratamente complexe si foarte costisitoare.

Tratamentul stomatologic de urgenta este necesar in situatia in care pacientul prezinta durere (durere acuta a dintilor si maxilarelor, durere de masticatie, la rece sau cald, durere accentuata ce se extinde spre urechi sau gat), cand prezinta sangerari abundente in cavitatea bucala sau cand exista dureri in cavitatea bucala.

Principalele tipuri de urgente stomatologice

Pulpita acuta este reprezentata prin inflamatia pulpei dintelui, adica organul complex care ii asigura vitalitatea, inervatia si vascularizatia. Este componenta cea mai vulnerabila, care se afla in interiorul dintelui, si este protejata de straturile dure de smalt si dentina. In momentul in care microorganismele isi creeaza o cale de acces catre ea, pacientul va avea o reactie inflamatorie, cu dureri foarte mari.

Abcesul reprezinta o inflamatie dureroasa cu tesuturile rosii si congestionate, fiind localizata in jurul radacinii dintrelui sau intre gingie si dinte. Aceasta este o infectie de natura bacteriana si poate fi de doua tipuri: pardontal (pe langa dinte) sau periapical (in varful dintelui). In ambele situatii, un dentist bun va curata zona in mod corespunzator si va prescrie un tratament cu antibiotic.

Alveolita este inflamatia peretilor alveolari si a tesutului parodontal restant care fixeaza dintele in alveola. Aceasta forma de osteita locala, poata aparea ca o complicatie a extractiei dentare.

Urgente stomatologice | Dentist bun | CabinetStomatologicSector2.ro

urgente stomatologice

Traumatismele dento-alveolare (avulsii, luxatii, fracturi) pot fi tratate prin reducere, imobilizare sau extractie dentara. Avulsia este atunci cand dintele a fost indepartat din alveola sa, iar luxatia este atunci cand dintele s-a deplasat anormal din alveola sa.

Leziunile carioase sunt declansate din cauza prezentei bacteriilor in cavitatea orala. Acestea demineralizeaza smaltul, il fragilizeaza, ca mai apoi sa penetreze tesuturile dure. Cand a ajuns in dentina, caria va avansa si mai usor, iar in proximitatea camerei pulpare va aparea si sensibilitatea.

In cazul unei urgente stomatologice, CabinetStomatologicSector2.ro ofera tratamente speciale si solutii, create in functie de nevoile pacientilor, intr-un timp redus, alaturi de o echipa de medici stomatologi experimentati, in conditii excelente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.