Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Urgente stomatologice – cum sunt si cum le poti evita?

Care sunt simptomele care indica o urgenta stomatologica?

0

Pacientii care se prezinta la urgente stomatologice in sector 6 fac acest lucru pentru a scapa de durerile insuportabile si pentru a preveni complicatiile care le pot pune viata in pericol. In aceste situatii, pacientii trebuie sa ramana calmi si sa solicite cat mai repede ajutor de specialitate.

Care sunt simptomele care indica o urgenta stomatologica?

Cel mai comun simptom care indica necesitatea interventiei rapide a stomatologului este durerea acuta la nivelul dintilor. Alte semne care indica existenta unui traumatism dentar sunt sangerarile abundente, inflamarea gingivala, mobilitatea dintilor, umflarea fetei sau chiar schimbarea culorii dintelui.

Care sunt cele mai frecvente urgente stomatologice?

Cele mai frecvente situatii in care pacientii merg la o clinica dentara in Bucuresti – Plaza Dent pentru ca au nevoie de ingrijire imediata din partea medicului stomatolog sunt:

  • cariile avansate, care au patruns in profunzime si provoaca durere;

  • abcesul dentar, care reprezinta acumularea de puroi la nivelul gingiei;

  • pulpita dentara, care presupune inflamatia nervului dentar;

  • fracturarea, luxatia si avulsia unui dinte.

In afara de afectiunile care apar in urma unui accident sau cazaturi, majoritatea dintre aceste probleme sunt cauzate de o igiena orala precara, care conduce la acumularea unei cantitati excesive de bacterii la nivelul dintilor si al gingiilor. Durerile pot fi insuportabile si nu pot fi calmate decat prin efectuarea tratamentelor stomatologice corespunzatoare.

Urgente stomatologice in sector 6 | clinica dentara in Bucuresti | PlazaDent.ro

Urgente stomatologice in sector 6

Cum se pot preveni urgentele de natura stomatologica?

Singura modalitate prin care se pot preveni urgentele stomatologice, in afara de cele aparute ca rezultat in urma unui accident, este de a pastra o buna igiena orala si de a merge frecvent la medicul dentist pentru controale de rutina. Daca o problema este depistata la timp, se poate interveni rapid si se pot evita in acest fel agravarea. Lasate netratate, majoritatea afectiunilor atrag complicatii si riscuri majore.

Specialistii in stomatologie din cadrul clinicii PlazaDent.ro recomanda pacientilor sa mearga la un control stomatologic o data la 6 luni. Detartrajul si periajul profesional se numara printre procedurile care trebuie efectuate periodic pentru a pastra dantura in cea mai buna forma. Cat despre urgente, acestea trebuie tratate imediat pentru a nu evolua intr-o directie nedorita.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.