Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

De ce toti lucratorii din sectorul medical ar trebui sa poarte uniforme medicale?

0

La fel cum armata si politia au nevoie de o uniforma speciala pentru a-si indeplini misiunile, si personalul medical trebuie sa poarte imbracaminte cu caracteristici speciale care sa se potriveasca mediului de lucru si sa le imbunatateasca productivitatea. Este vorba despre uniforme medicale.

Medicii, asistentele si orice alta persoana care lucreaza intr-o unitate de ingrijire a sanatatii ar trebui sa imbrace o uniforma medicala pentru multiplele sale beneficii, printre care:

  • Igiena pentru pacienti

Hainele sunt in contact cu mediul inconjurator si, prin urmare, cu microorganismele care il insotesc. Astfel ca exista un risc concret de contaminare prin intermediul hainelor. Existenta unei tinute de lucru specifice, care se poarta numai in cadrul unitatii sanitare, limiteaza acest risc de contaminare.

  • Protectie pentru cadrele medicale

Deoarece lucreaza intr-un mediu „cu risc ridicat”, in care infectiile nosocomiale sunt frecvente, cadrele medicale trebuie sa fie pregatite. Imbracamintea medicala a fost conceputa in acest scop si protejeaza impotriva expunerii la fluidele corporale.

Materialele din care sunt confectionate trebuie, de asemenea, sa faciliteze curatarea lor, la MediFashion.ro fiind disponibile uniforme medicale de calitate inalta, realizate din materiale performante, imbogatite cu ioni de argint, cunoscuti pentru efectul lor antibacterian.

  • Asigurarea unei imagini profesionale

Purtarea unei uniforme medicale le permite pacientilor sa identifice rapid cadrele medicale. Dincolo de acest aspect practic, trebuie remarcat faptul ca uniforma ii linisteste pe pacienti, reafirma postura profesionala si incurajeaza increderea in ingrijirea primita. Este un punct central in cadrul unei profesii de contact, dar si un mijloc de consolidare a increderii.

  • Intarirea coeziunii echipei, consolidarea imaginii

Uniforma este un mijloc de comunicare atat in exterior (catre pacienti), cat si in interior (intre colegi). Aceasta le va permite angajatilor sa se identifice cu un departament, o echipa. Coeziunea echipei este un factor-cheie pentru eficienta si bunastarea personalului medical. Purtarea unei uniforme sterge diferentele si reuneste oamenii in jurul unei profesii comune.

Uniforme medicale | uniforme Cherokee | MediFashion.ro

uniforme medicale

  • Textilele pentru uniformele medicale

Uniformele Cherokee ofera o gama de textile adaptate la diferitele medii ale profesiilor din domeniul sanatatii. Diferitele materiale textile utilizate pentru productia acestora sunt alese pentru usurinta de intretinere, sunt rezistente la spalari frecvente la temperaturi ridicate, ceea ce este esential pentru decontaminarea lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.