Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Importanta ingrijirii orale, cu ajutorul aparatelor dentare

Aparatul dentar este utilizat pentru a corecta problemele de muscatura si de malocluzie

0

Aparatul dentar este utilizat pentru a corecta problemele de muscatura si de malocluzie. Corectarea acestor probleme ajuta la prevenirea problemelor de sanatate orala, cum ar fi cariile dentare, bolile gingivale, problemele maxilarului si chiar pierderea dintilor.

Asadar, ingrijirea ortodontica adecvata exista dincolo de simpla imbunatatire a aspectului danturii, aceasta bazandu-se in principiu, pe mentinerea sanatatii orale.

Cate tipuri de aparate dentare exista in domeniul ortodontic

Pe langa aparatele dentare mobile (pentru corectarea dintilor de lapte la copii) si gutierele (special destinate unor anomalii aparte, cum este bruxismul), ortodontia evolueaza incontinuu, iar pana in momentul actual, pune in atentia potentialilor pacienti, o plaja destul de larga de variante, in ceea ce priveste aparatul dentar:

  • aparatul dentar metalic:

Aparatele de metal sunt atasate la dinti si conectate cu ajutorul unei serii de fire si benzi elastice. In timp, benzile sunt folosite pentru strangerea aparatului dentar, ajutand dintii sa se alinieze corect. Aparatul ortodontic metalic este inca cea mai comuna forma de indreptare a dintilor, aceasta fiind si cea mai accesibila din punct de vedere al costurilor;

  • aparatul Invisalign:

In cazul in care problemele de aliniere a dintilor nu sunt grave, sistemul Invisalign poate fi o metoda buna de indreptare a acestora. Acest sistem implica utilizarea unor gutiere din plastic transparent, care sunt concepute special pentru fiecare pacient in parte. Acestea se monteaza pe dinti si ajuta la efectuarea unor modificari subtile, prin alinierea acestora.

Avantajul evident al tratamentului Invisalign este ca gutierele sunt greu de vazut, astfel incat nu afecteaza aspectul atunci cand sunt purtate si pot fi, de asemenea, indepartate atunci cand dintii sunt curatati sau cand purtatorul mananca.

  • aparatul Incognito:

Aparatul dentar incognito este conceput in acelasi mod ca si aparatul dentar traditional si poate fi foarte eficient atunci cand este folosit pentru indreptarea dintilor. Diferenta dintre acestea si cele metalice traditionale este ca aparatele dentare Incognito sunt montate pe partea din spate a dintilor, astfel incat sa nu fie vazute.

Alte variante mai sunt: aparatele din ceramica, aparatele transparente si aparatul damon.

Asadar, orice persoana care se confrunta cu probleme de natura ortodontica, trebuie sa faca research si sa viziteze cabinetul medicului de specialitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.