Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

5 mituri despre implanturile bazale care nu corespund adevarului

Implanturile bazale sunt o solutie moderna pentru dintii lipsa

0

In ultimii ani, stomatologia s-a dezvoltat rapid, metodele de tratament au devenit mai rapide si mai sigure, pacientii primesc ingrijiri mai bune, mai moderne si de inalta tehnologie.

Cel mai modern si dinamic segment al stomatologiei este implantologia. In randurile urmatoare se va vorbi despre miturile privind „avantajele” implanturilor bazale fata de implanturile clasice cu surub.

  • MITUL 1:

Implanturile bazale sunt o solutie moderna pentru dintii lipsa.

ADEVAR:

Implanturile bazale nu mai sunt folosite in Statele Unite si in tarile europene dezvoltate. Si in multe tari sunt chiar oficial considerate ca fiind periculoase pentru sanatate.

  • MITUL 2:

Plasarea implantului bazal este mai putin invaziva si, prin urmare, mai putin dureroasa.

ADEVAR:

Nu exista nicio relatie intre durere si tipul de implant. Daca pacientul va experimenta suferinta in ambele cazuri depinde in totalitate de experienta si abilitatile medicului care efectueaza operatia.

Cu toate acestea, inserarea unui implant cu surub este extrem de precisa si minim invaziva. Dezvoltarea tehnologiei permite acum ca implantul sa fie plasat printr-un ghid chirurgical pre-preparat dupa un scaner 3D, ceea ce elimina practic riscul de ranire si durere.

  • MITUL 3:

Implanturile bazale nu necesita os suplimentar.

ADEVAR:

Indiferent de tipul de implant, prezenta unui os suficient este cruciala pentru plasarea corecta a acestuia. Daca lipseste, tratamentul va esua. Cu toate acestea, cu implanturile bazale, va exista chiar riscul de rupere a osului.

  • MITUL 4

Implanturile bazale nu cad deoarece sunt fixate mecanic. Cele pe surub sunt respinse de corp.

ADEVAR:

La nivel global, implanturile pierdute sunt mai putin de 2 procente. Aceasta inseamna ca statistic este mai probabil ca pacientul sa-si piarda unul dintre dintii sai naturali decat implantul.

Cel mai adesea, esecurile nu sunt cauzate de „respingerea de catre organism”, ci a inflamatiei din cauza lipsei de igiena orala sau tehnicii incompetente a medicului. Prin urmare, pacientul trebuie sa aiba grija cui ii incredinteaza sanatatea.

  • MITUL 5

Implantul bazal este ieftin.

ADEVAR:

Sanatatea pacientului nu este ieftina.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.