Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Indicatii postoperatorii procedurii de inserare a impanturilor dentare

La finalul acestui proces de osteointegrare, pe care medicii implantologi ce reprezinta clinica ImplantologieSector4.ro pun foarte mare accent, implantul va fi inconjurat de os in totalitate

0

Operatiunea de inserare a implanturilor dentare nu este atat de complicata precum pare, dar nici foarte simpla. Inserarea implantului dentar nu este dureroasa pentru pacient, dar presupune respectarea unor indicatii postoperatorii, o igiena orala adecvata si urmarirea evolutiei postoperatorii de catre specialistul implantolog.

Cert este ca operatia de inserare a implantului dentar nu este traumatizanta, se petrece in doar cateva zeci de minute, anestezia trece in cateva ore, iar durerile si edemul sunt usoare si pot fi tratate cu medicamente antiinflamatorii si cu o punga cu gheata amplasata pe locul dureros.

Desigur ca igiena orala este foarte importanta in aceasta perioada, la fel de importanta fiind si semnalarea oricarui disconfort care persista, medicilor de la cabinetul stomatologic din Bucuresti in care a fost inserat implantul.

Ce presupune procesul de osteointegrare a implantului dentar?

Procesul de osteointegrare a implantului dentar este etapa care dureaza cel mai mult in ceea ce priveste aceasta lucrare dentara complexa si de durata. Dupa pozitionarea implantului in orificiile osoase special create, se va forma in jurul lui tesut osos, tesut care se va atasa de implant patrunzand intre striatiile orizontale ale acestuia. Astfel, este favorizata integrarea in osul alveolar a implantului, dar si cresterea stabilitatii acestei lucrari.

La finalul acestui proces de osteointegrare, pe care medicii implantologi ce reprezinta clinica ImplantologieSector4.ro pun foarte mare accent, implantul va fi inconjurat de os in totalitate. Procesul de osteointegrare este de regula influentat de:

Implanturi dentare | Cabinet stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

cabinet stomatologic din Bucuresti

  • materialul din care este confectionat implantul, titanul fiind unul din materialele biocompatibile cele mai recomandate de specialistii implantologi, avand abilitatea de a realiza o conexiune intre suprafata implantului si osul alveolar;

  • incarcarea implanturilor dentare, care face referire la momentul atasarii dintilor artificiali la implanturi. Osteointegrarea poate fi afectata de actiunea unor factori externi ce actioneaza in continuu.

Cert este ca procesul de osteointegrare necesita timp. Rezultatele si conexiunile robuste intre os si implant apar progresiv, iar procesul poate dura cateva luni bune. De aceea, etapa de construire a lucrarilor cere mai multa atentie decat etapa de pozitionare chirurgicala.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.