Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Albirea dentara cu laser

Albirea dentara cu laser este o procedura cosmetica efectuata de un profesionist dentar care imbunatateste semnificativ albul dintilor

0

Albirea dentara cu laser este o procedura cosmetica efectuata de un profesionist dentar care imbunatateste semnificativ albul dintilor. Poate fi scumpa, pentru un tratament de albire, dar un zambet increzator poate merita costul. Iata ce trebuie sa stie cei interesati de optiunea laser pentru dinti mai albi:

Albirea dentara cu laser este o modalitate eficienta de a reduce petele si poate albi dintii cu pana la 10 nuante in aproximativ o ora. Iata ce se intampla in ziua procedurii:

Folosind un grafic de culori, stomatologul va determina culoarea si nuanta dintilor existenti. O fotografie cu dintii va fi facuta astfel incat pacientul sa poata vedea diferenta dupa procedura.

Dentistul va aplica apoi un gel de albire pe partea din fata a dintilor. Gelul contine peroxid de hidrogen, precum si agenti de ingrosare pentru a mentine solutia pe suprafata dintilor.

Apoi dentistul poate folosi o lumina de albire sau un laser. Odata activata, aceasta lumina straluceste direct pe dinti pentru a activa procesul de albire. Lumina cu laser straluceste pe toti dintii in acelasi timp si este statica. Pacientii trebuie sa fie asezati si nemiscati intr-o pozitie inclinata in scaunul dentar pentru a se asigura ca lumina atinge uniform toti dintii expusi. La unele sisteme de albire, procedura consta dintr-o serie de trei sedinte de 15 minute efectuate consecutiv.

Dupa terminarea sesiunii de albire, solutia va fi aspirata sau clatita. Materialele de protectie vor fi indepartate, iar dintii si gingiile vor fi din nou clatite si aspirate. Dupa albirea cu laser, porii smaltului sunt deschisi si este mai probabil sa absoarba petele timp de aproximativ doua zile. In acest timp, pacientii ar trebui sa evite sa foloseasca si sa consume orice lucru care poate pata dintii, inclusiv ruj, cafea, ceai si tigari. Albirea dentara cu laser elimina o substanta de pe dinti, numita pelicula dobandita, care se formeaza din saliva. Dureaza pana la 24 de ore pentru ca acest strat sa se formeze din nou. Prin urmare, in aceasta perioada, trebuie evitate alimentele care pateaza dintii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.