Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Albirea dintilor

Un zambet alb si stralucitor are un impact masiv asupra celor din jur

0

Un zambet alb si stralucitor are un impact masiv asupra celor din jur. La nivel inconstient, dintii albi emana sanatate, fericire si caldura si sunt asociati cu tineretea. Acceptarea sociala a creat o cerere din ce in ce mai mare pentru dinti mai albi, acesta fiind considerat unul dintre cheile unui zambet atractiv.

Astazi, dintii mai albi, mai stralucitori, mai drepti au devenit un trend, iar stomatologii au fost nevoiti sa creeze o nuanta speciala de „mai alb decat albul”, care in profesie este cunoscuta sub numele de „alb de la Hollywood”.

Procedeul de albire a dintilor

Dintii de lapte ai unui copil sunt in general mai albi decat dintii adultilor. Odata cu varsta, dintii isi pierd din stralucire, se pateaza si devin mai galbeni. Dintii decolorati pot provoca tulburari estetice si traume psihologice motiv pentru de-a lungul secolelor au existat numeroase incercari de albire, de la guma de mestecat, pasta de dinti minune si pana la tratamentele sofisticate din cabinetul medicului stomatolog.

Albirea dintilor este o alternativa de succes, conservatoare, relativ ieftina si sigura, cu putine efecte secundare, care in cea mai mare parte sunt usor de controlat.

Peroxidul de carbamida si produsii sai de descompunere, peroxidul de hidrogen si ureea inalbesc moleculele organice colorate dintre cristalele de smalt si in dentina, lasand astfel dintii mai albi.

Procedurile realizate in cabinetul medicului sunt necesare mai ales pentru dintii sever colorati, de exemplu cu tetraciclina, sau inainte de a face fatetare sau de montarea coronitelor.

Albirea suprafetelor se realizeaza printr-o iluminare completa in timpul tratamentului sub supravegherea directa a medicului stomatolog. Spre deosebire de tratamentele efectuate acasa unde concentratia de peroxid este de 10-15%, in cabinet se foloseste o concentratie de 35-45% care necesita o atentie deosebita.

Medicul dentist va izola gingiile si membranele (pielea) gurii cu un „baraj de cauciuc”, adica un material de bariera din silicon sau gel de protectie pentru a preveni iritatia. Tratamentele moderne contin un tampon care impiedica gelul sa devina acid, prevenind astfel deteriorarea smaltului.

In maxim o ora, dintii se pot albi cu pana la 10 nuante. Majoritatea testelor au inregistrat o imbunatatire de trei pana la opt nuante, cu mentiunea ca unii oameni pot avea nevoie de pana la patru tratamente pentru a atinge nivelul de alb pe care si-l doresc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.