Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Ce trebuie sa stii despre stomatologie

Stomatologia este o specialitate din cadrul medicinei care se ocupa de studierea bolilor gingiilor si ale dintilor, obtinand un diagnostic si tratament al acestora.

0

Stomatologia este o specialitate din cadrul medicinei care se ocupa de studierea bolilor gingiilor si ale dintilor, obtinand un diagnostic si tratament al acestora. Aceasta disciplina este responsabila pentru tot ce este legat la cavitatea bucala. Aceasta este formata din setul de organe si tesuturi gasite in cavitatea bucala si a zona craniului sau a gatului.

Desi stomatologia este in general asociata de catre oameni cu dintii, acest domeniu, medicina dentara nu este limitata doar la dinti. Include si alte detalii ale complexului cranio-facial, incluzand si articulatia temporo-mandibulara si alte structuri de suport.

Tratamente dentare sunt efectuate de o echipa de oameni, care de multe ori consta dintr-un medic stomatolog si asistenti dentari (asistenti, igienisti dentari, tehnicieni dentari, si terapeuti dentari). Majoritatea dentistilor lucreaza in institutii private (asistenta medicala primara), spitale dentare sau institutii secundare (inchisori, baze ale fortelor armate etc.).

Stomatologia cuprinde in general practicile legate de cavitatea bucala. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, afectiunile orale sunt unele dintre cele mai importante probleme de sanatate publica datorita incidentei si prevalentei lor ridicate in intreaga lume.

Cele mai multe tratamente dentare sunt efectuate pentru a preveni sau a trata cele doua boli orale cele mai comune. Acete sunt binecunoscutele carii dentare si afectiuni parodontale (cea mai cunoscuta boala a gingiilor sau pyorrhea). Tratamentele uzuale includ restaurarea dintilor, extractia resturilor de dinti care nu mai pot fi restautrati, indepartarea chirurgicala a dintilor, incizia si periajul radacinii si tratamentul endodontic al canalului de la radacina.

O persoana care este dedicata profesional pentru a vindeca bolile si afectiunile dentare este cunoscuta in mod obisnuit ca medic dentist si, de asemenea, ca stomatolog, in unele zone ale lumii existant doar una intre cele doua denumiri. Este o meserie care va fi intotdauna cautata. Nu exista persoana in lume care sa nu fi mers macar o singura data la stomatolor, chiar si pentru carie minora sau doar o simpla consultatie.

Trebuie notat si faptul ca, pentru a putea profesa corespunzator intr-un cabinet dentar, un stomatolog trebuie sa indeplineasca in mod satisfacator cariera de stomatologie si practicile asociate cu acest domeniu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.