Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Coroanele din otel inoxidabil pentru copii

Multi oameni se intreaba de ce un medic dentist ar putea recomanda restaurarea unui dinte al unui copil, in loc sa il extraga sau chiar sa astepte ca acesta sa cada pe cont propriu.

0

Multi oameni se intreaba de ce un medic dentist ar putea recomanda restaurarea unui dinte al unui copil, in loc sa il extraga sau chiar sa astepte ca acesta sa cada pe cont propriu. La urma urmei, acesta va fi inlocuit cu un dinte permanent, deci de ce e necesara o astfel de interventie? De fapt, este bine ca dintii primari sa fie salvati ori de cate ori este posibil deoarece servesc functii importante. De-a lungul anilor, ei sunt prezenti si ii ajuta pe copii sa manance, sa vorbeasca si sa zambeasca in mod corespunzator. Acestia actioneaza de asemenea ca inlocuitori pentru dintii permanenti: daca dintii primari sunt pierduti inainte de a iesi in mod natural altii, dintii permanenti pot creste stramb.

De ce coroane din otel inoxidabil pentru copii?

Atunci cand un dinte bolnav nu este tratat, degradareaa se poate raspandi la dintii vecini, inclusiv dintele permanent care nu a aparut inca. Un dinte infectat poate fi dureros, iar in cazuri extreme raspandirea infectiei poate fi grava, chiar sa puna viata in pericol. Astfel, tratamentul este foarte important, iar o coroana din otel inoxidabil dureaza mai mult, fiind cel mai putin costisitor tip de coroana dentara pentru copii. Un studiu din 2017 publicat in Jurnalul American Dental Association a raportat rata de supravietuire mai buna cu 6% pentru coroanele din otel inoxidabil dupa 3 ani in comparatie cu umpluturile din diverse materiale. Aceste constatari sprijina studiile anterioare care confirma cresterea longevitatii acestor aplicatii din otel.

Cei mai multi dentisti pediatri considera aceasta restaurare dentara ca ar trebui sa fie alegerea principala cand vine vorba despre dintii din spate ai copilului. Coroanele sunt mai rezistente si mai durabile, facandu-le ideale pentru molarii care trebuie sa reziste la o presiune substantiala la mestecat. Cu toate acestea, ele nu sunt o optiune buna pentru dintii din fata datorita culorii argintii, insa totusi exista posibilitatea de a uniformiza culoarea cu cea a celorlalti dinti.

Capacul din otel inoxidabil functioneaza ca o coroana naturala a dintelui, permitand copiilor sa manance si sa vorbeasca confortabil, ramanand pana cand dintele copilului va cadea de la sine.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.