Clinică.ro
Cum se pot explica poftele femeii insarcinate?
Noi iti spunem mai multe despre acest fenomen...
Capsuni, ciocolata, castraveti murati…poftele femeii insarcinate in primul trimestru de sarcina nu sunt un mit, sunt o realitate.
Noi iti spunem mai multe despre acest fenomen…
Ai pofta de branza? Nu trebuie sa te privezi de branza in timpul sarcinii. Nevoile femeii insarcinate sunt mai crescute cu 30% decat in mod normal. Cu alte cuvinte, o femeie insarcinata are nevoie de 1200g de calciu pe zi. Parmezanul si branza emmentaler au cel mai mare continut de calciu, extrem de pretios in constructia scheletului bebelusului si pentru a preveni hipertensiunea.
Ai pofta de sunca? Sunca contine proteine digestive si minerale (fier si zinc) pentru sinteza proteinelor. Sunca contine in egala masura si acid oleic (precum uleiul de masline).
Ai pofta de somon? La fel ca orice peste gras, somonul proaspat sau in conserva este o sursa importanta de acizi grasi Omega 3. Aportul de Omega 3 este esential in primele sase luni de sarcina pentru a favoriza dezvoltarea cerebrala a fatului.
Ai pofta de spanac? La fel ca orice leguma cu frunze, spanacul contine folati (vitamina B9). Or, acidul folic joaca un rol esential inca din ziua a 14-a de sarcina pentru inchiderea tubului neural al bebelusului. Pentru a evita orice malformatie si pentru intarirea sistemului imunitar trebuie sa consumi in mod regulat legume cu frunze verzi, spanac in special. O adevarata mina de vitamina B9.
Ai pofta de kiwi? Kiwi,asemeni celorlalte citrice are un continut bogat de Vitamina C. Utila pentru a intari sistemul imunitar si a lupta impotriva oboselii, aceasta vitamina regleaza in egala masura si productia de hormoni.
Ai pofta de o friptura? Aceasta pofta se traduce printr-o nevoie de fier, multiplicata la doi in ultimele luni de sarcina. Fierul permite lupta impotriva oboselii si limiteaza riscurile de nastere prematura.
Ai pofta de piure de cartofi? Cartofii ar trebui sa fie consumati des in timpul sarcinii. In timpul sarcinii metabolismul este modificat si bebelusul are nevoie de glucoza. Cartofii, pastele, orezul, bogati in glucide complexe vor acoperi nevoile fatului dar si ale mamei. In plus, feculentii contribuie la reducerea aciditatii, destul de frecventa in timpul sarcinii.