Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Fumatul si implantul dentar – ce trebuie sa stii?

Unul din cei mai mari inamici ai rezistentei implantului dentar si al sanatatii orale este tutunul

0

Unul din cei mai mari inamici ai rezistentei implantului dentar si al sanatatii orale este tutunul. Fumatul este un viciu care provoaca numeroase probleme de sanatate, incepand cu igiena si sanatatea orala si terminand cu sanateta plamanilor, a stomacului si a altor organe. Cert este c fumatul nu dauneza numai sanatatii orale, ci si lucrarilor dentare de tipul implanturilor, care sunt de fapt cele mai rezistente si mai eficiente lucrari de acest gen.

Fumatul slabeste sanatatea gingiilor si deci dauneaza rezistentei implanturilor dentare

Operatia de implant dentar este o interventie la nivelul gingiilor si a formatiunilor osoase. Prin urmare, fumatorii stiu ca sangerarile la nivelul gingiilor sunt foarte comune. Din cauza problemelor cu gingiilor, etapa preoperatorie a inserarii implantului dentar dureaza foarte mult, fiind prescrise preparate pentru a trata gingivita. De aceea este important ca, inainte de inserarea implantului dentar, pacientii trebuie sa renunte la fumat.

In caz contrar, apare gingivita si parodontoza, retractia gingivala ce nu mai permite stabilitatea implantului dentar.

Fumatul influenteaza retentia de calciu

Nicotina este una din substantele ce influenteaza retentia de calciu si slabeste oasele. In cazul inserarii implantului dentar, este vitala conexiunea dintre implant si os, iar osul slabit cedeaza in timp si determina pierderea constructiei dentare.

Pentru acest caz, inainte de inserarea implantului dentar, se recomanda un supliment de calciu si intreruperea fumatului pentru o perioada.

Fumatul afecteaza glandele salivare si favorizeaza aparitia tartrului

Fumatul este un viciu foarte periculos ce determina o vindecare lenta din cauza efectelor nocive ale nicotinei. De aceea, recuperarea dureaza mai mult, glandele salivare sunt afectate si nu isi pot indeplini pe deplin functiile de protectie a smaltului si gingiilor, scazand barierade protectie contra bacteriilor, ceea ce poate degenera in infectii post operatorii.

Fumatul favorizeaza aparitia tartrului la dintii vecini implantului, de aceea este necesar ca masurile de igienizare sa fie respectate conform indicatiilor medicului specialist.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.