Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Tipuri de sedare stomatologica pentru copii

Dentist pentru copii | www.stomatologiecopiisector3.ro

0

In mod ideal, copilul nu va avea niciodata nevoie de anestezie atunci cand merge la dentist. Toti parintii ar fi fericiti daca cel mic ar sta linistit pentru ca specialistul sa desfasoare cu bine orice interventie este necesara. Aceasta nu este insa realitatea, deoarece copiii sunt tematori si stresati de fiecare data cand merg la dentist. Aceasta anxietate are mai multe cauze, insa pentru a lucra in mod eficient, se apeleaza la sedare.

Din fericire, multi dentisti pentru copii au posibilitatea de a oferi cateva optiuni de sedare diferite, ajutand copiii anxiosi sa treaca prin diverse proceduri stomatologice absolut necesare pentru a le oferi siguranta unui zambet sanatos la varsta adulta!

In majoritatea cazurilor, medicul dentist va aplica un anestezic local sub forma de spray pe gingiile copilului. Acesta amorteste zona, astfel incat copilul sa nu simta nimic. Oxidul de azot este uneori utilizat impreuna cu anestezicul local, deoarece ajuta la mentinerea calmului copilului. Desigur, inainte de orice interventie vi se va cere parerea si acordul, se vor expune variantele disponibile si veti avea ocazia sa alegeti varianta care vi se pare potrivita impreuna cu un specialist.

Atunci cand este necesara efectuarea mai multor proceduri in acelasi timp, medicul stomatolog ar putea recomanda ca, copilul sa ia un medicament pe cale orala, fie calmant, fie analgezic, fie antibiotic, in functie de situatie. In acest caz, copilul ar trebui sa indeplineasca o serie de criterii medicale pentru ca specialistul sa se asigure ca medicamentul recomandat este sigur pentru copil. De obicei, aceste tipuri de medicamente aduc copilul intr-o stare de somn usor in timpul consultatiei, permitand dentistului sa finalizeze procedura fara intrerupere.

Copiii care nu vor sa coopereze deloc in timpul consultatiei si interventiilor, ar putea avea nevoie de o sedare intravenoasa. Aceasta tehnica adoarme copilul pe tot parcursul procedurii. Sedarea de acest tip trebuie efectuata de catre un medic anestezist dentar licentiat. Pentru procedurile dentare mai grave, este posibil sa fie nevoie de anestezie generala, insa acest lucru va fi efectuat, de obicei, intr-un cadru spitalicesc pentru siguranta micului pacient.

Dentist pentru copii | www.stomatologiecopiisector3.ro

Daca urmeaza sa programati un tratament stomatologic pentru copil si va intereseaza sa aflati mai multe informatii despre sedare, nu trebuie decat sa va adresati unui specialist de la cabinetul stomatologic pentru copii, Dental Crown Health. Aici veti intra in contact cu un dentist pentru copii care va studia istoricul micului pacient si va sti sa ofere un raspuns potrivit acestuia. Accesati www.stomatologiecopiisector3.ro pentru a afla detalii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.