Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Urgenţele medicale – cum ar trebui pacienţii să procedeze în astfel de situaţii?

A aştepta prea mult pentru a merge la medicul stomatolog după un incident ar putea limita opţiunile de tratament disponibile, aşa că oamenii ar trebui să ştie care sunt situaţiile care necesită atenţie imediată

0

Urgenţele medicale – cum ar trebui pacienţii să procedeze în astfel de situaţii?

Durerile de dinţi, disconfortul, cariile vizibile – toate acestea reprezintă probleme care ar trebui să trimită pacienţii de urgenţă la cabinetul medicului stomatolog. În unele cazuri, oamenii pot aştepta până la momentul programării, în timp ce pentru altele este necesară o consultaţie sau chiar o intervenţie imediată.

A aştepta prea mult pentru a merge la medicul stomatolog după un incident ar putea limita opţiunile de tratament disponibile, aşa că oamenii ar trebui să ştie care sunt situaţiile care necesită atenţie imediată:

  • Indiferent dacă implică durere sau nu, o fractură a dinţilor trebuie evaluată foarte repede de către un dentist – ideal ar fi imediat după ce se întâmplă. Se recomandă ca pacientul să aducă fragmentul de dinte (dacă îl mai găseşte) şi să-l păstreze în salivă, lapte sau o folie de plastic până la sosirea la dentist. Pe lângă furnizarea informaţiilor cu privire la cauzele incidentului şi la starea dintelui, fragmentul ar putea permite dentistului să repare dintele cu ajutorul adezivului şi al compozitului. În cel mai rău scenariu, dentistul poate folosi fragmentul pentru a reconstrui forma originală a dintelui cât mai corect posibil.

  • Când un dinte este complet scos din gură, acesta trebuie pus la loc cât mai curând posibil. Întrucât dintele trebuie să fie curat, acesta poate fi clătit uşor, fără a se atinge suprafaţa rădăcinii. În cele mai multe cazuri, oamenii vin la o clinică stomatologică pentru ca dentistul să păstreze în cele mai bune condiţiile de conservare dintele. Din păcate, şansele de reuşită se diminuează treptat, pe măsură ce trece timpul, motiv pentru care o vizită imediată este mai mult decât necesară pentru cei care vor să îşi păstreze dintele natural.

  • Umflarea maxilarului – acest simptom indică de obicei prezenţa unei infecţii şi există pericolul ca aceasta să se agraveze şi/sau să se răspândească. Se recomandă aplicarea unei comprese reci pe obraz şi efectuarea unei programări în regim de urgenţă.

  • Deteriorarea aparatului dentar – într-un astfel de caz, pacientul poate suferi răni orale. Un stomatolog generalist poate efectua anumite proceduri (de exemplu, repararea unei sârme), dar, în mod ideal, va trimite pacientul la specialistul care i-a montat aparatul dentar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.