Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Apa de gura – o metoda suplimentara si eficienta de ingrijire a dintilor

Apa de gura poate avea beneficii impresionante pentru pacientii care se confrunta cu halena, aceasta avand numai rol protector, nu curativ.

0

Atunci cand ajung la medicul stomatolog si se asaza pe scaun, pacientii sunt adesea intrebati despre modul in care isi ingrijesc dantura, despre produsele folosite, despre marca de pasta de dinti utilizata, daca folosesc, suplimentar, apa de gura sau ata dentara – metode auxiliare care au un rol foarte important in impiedicarea depunerii tartrului si in evitarea formarii cariilor.

Apa de gura are ca principal scop eliminarea bacteriilor de pe suprafata dintilor, prin substantele pe care le contine. Desi este adeseori neglijata, apa de gura are numeroase beneficii si elimina bacteriile care se formeaza la nivelul gingiilor si mucoaselor, locuri in care periuta de dinti nu ajunge.

Cum se foloseste si care sunt beneficiile apei de gura

Se recomanda folosirea a maximum 15 mililitri de apa de gura o singura data pe zi, dupa periajul dintilor, cel mai indicat fiind seara. Sunt marci de apa de gura cu o concentratie mai mare de substante, pe care pacientul o poate dilua intr-un pahar cu apa. Medicul stomatolog chiar poate ajuta pacientul in acest sens si îi poate raspunde la toate intrebarile referitoare la apa de gura pe care ar trebui sa o foloseasca.

Din pacate, sunt persoane care considera ca este suficient pentru ingrijirea dintilor daca folosesc doar apa de gura. Este bine de stiut ca apa de gura nu poate inlocui periajul dentar obisnuit, deoarece acesta poate indeparta placa la nivelul dintilor prin miscarile de rotatie, in timp ce apa de gura doar elimina bacteriile si mentine o igiena a cavitatii bucale, completand protocolul de igiena deja realizat.

Apa de gura poate avea beneficii impresionante pentru pacientii care se confrunta cu halena, aceasta avand numai rol protector, nu curativ. Pe piata exista numeroase variante de apa de gura, cu sau fara continut de alcool, pentru adulti sau copii, cu aroma de menta sau de fructe. Pacientii care au intoleranta la alcool trebuie sa aleaga o apa de gura fara alcool, pentru a nu produce leziuni mucozale.

Medicul stomatolog trebuie sa evalueze si sa ia in calcul fiecare sursa de fluor pe care o foloseste pacientul, pentru a evita intoxicatia. Utilizarea apei de gura trebuie sa fie parte integranta a igienei dentare la pacienti de toate categoriile de varsta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.