Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Necesitatea tratarii dintilor de lapte

Contrar opiniei gresite a parintilor, dintii de lapte trebuie tratati cu multa seriozitate. Chiar daca sunt temporari, dintii de lapte pot cauza multe probleme si dureri copiilor.

0

Contrar opiniei gresite a parintilor, dintii de lapte trebuie tratati cu multa seriozitate. Chiar daca sunt temporari, dintii de lapte pot cauza multe probleme si dureri copiilor. Dintii de lapte se cariaza cel mai des din cauza consumului de alimente dulci si din cauza consumului de lapte matern sau de lapte praf in timpul noptii sau cu putin timp inainte de culcare, fara ca dintii sa fie curatati; exista, totusi, si alte cauze. Cert este ca interventia unui medic stomatolog este necesara din primele momente in care parintii observa ceva in neregula cu dintii de lapte ai copiilor.

Importanta mentinerii sanatatii orale a copilului mic

In primul an de viata, parintii sunt sfatuiti sa isi duca copilul la medicul stomatolog. Acesta va fi familiarizat cu ideea de a face o vizita la medic fara sa il doara nimic, se va imprieteni cu acest mediu si specialistul va observa cele mai mici nereguli sau inceput de carii. In primele vizite la stomatolog se va realiza diagnosticul precoce al cariilor incipiente si al afectiunilor smaltului, parintii primind consiliere privind igienizarea dintilor si obiceiurile alimentare ce favorizeaza aparitia cariilor.

Dentitia temporara trebuie tratata pentru ca durerea poate avea un impact foarte mare asupra vietii si alimentatiei copilului. Cariile netratate il pot afecta pe micul pacient din punct de vedere psihic si ii pot afecta functiile aparatului dento-maxilar, precum si perimetrul arcadei. Pierderea prematura a dintilor temporari poate insemna faptul ca dintii vecini migreaza si reduc spatiul necesar dintilor permanenti pentru eruptie, astfel incat acestia vor ajunge pe arcada malpozitionati.

Sanatatea fizica si psihica a copilului va fi afectata in cazul in care parintii nu fac pasul cel mai important, acela al programarii micutului la un consult pedodontic. De asemenea, prin monitorizarea regulata a micului pacient se poate intercepta caria dentara in primul stadiu, pentru a i se asigura un tratament optim la momentul oportun. Parintii vor primi sfaturi si informatii pretioase privind igiena, controlul dietei si obiceiurile vicioase pe care copilul le poate deprinde.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.