Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Cand si de ce ar trebui sa apelezi la un medic stomatolog?

Stomatologia este o specialitate care se intereseaza de sfera oro-faciala deci de tot ceea ce tine de fata, de gura si de dinti. Este de fapt o ramura a chirurgiei maxilo-faciale, o specialitate chirurgicala.

0

Stomatologia este o specialitate care se intereseaza de sfera oro-faciala deci de tot ceea ce tine de fata, de gura si de dinti. Este de fapt o ramura a chirurgiei maxilo-faciale, o specialitate chirurgicala. Stomatologul este un medic specializat in ingijirea gurii, a maxilarului si a fetei. Medic si chirurg in acelasi timp, acest specialist intervine inainte, in timpul si dupa un act chirurgical, cum ar fi extractia maselelor de minte.

Care sunt problemele cu care te poate ajuta un medic stomatolog?

Extractiile dentare. Unul din principalele cauze de consult il reprezinta extractiile dentare sub anestezie generala. Acest tip de interventie se practica atunci cand gingia trebuie sa fie dechisa pentru a accede la dintii inclusi precum maselele de minte.

Implantolgoie si proteze. Stomatologul poate sa fie cautat si pentru un implant dentar. Implantul este o radacina artificiala destinata sa primeasca o coroana, propusa pacientilor care au pierdut un dinte sau mai multi. Protezele maxilo-faciale sunt puse tot de un medic stomatolog.

Malformatii. Consultul unui stomatolog este un lucru absolut necesar atunci cand pacientii se confrunta cu anumite malformatii, precum despicatura valului palatin, zisa si gura de lup. Dar acesta se poate consulta si atunci cand este vorba despre problemele legate de dezvoltarea maxilarului care nu pot fi corectate decat de catre un ortodont.

Tumori. Tumorile cavitatii bucale, care privesc buzele, obrajii, gingiile, bolta palatina si limba sunt probleme de care se ocupa tot stomatologul. Acesta are abilitati in a le trata si a le inlatura.

Patologii ale glandelor salivare. Maldiile glandelor salivare se pot manifesta prin calculi, infectii sau disfunctii care pot cauza dureri si umflaturi.

Dar mai poate interveni si in alte cazuri precum:

  • rinoplastie.

  • afectiuni ale glandelor salivare.

  • ingrijirea dintilor, grefele osoase, etc.

Stomatologul este un medic si un chirurg deci. Are competente medicale asociate unei formari specifice. Rolul sau este de a intervene in:

-inainte de chirurgie pentru a stabili tratementele sau actiunile pe care le are de facut.

– de a practica diferite tipuri de chirurgie – de la cea bucala pana la cea a maxilarului.

– in post-operatoriu va supraveghea evolutia pacientior.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.