Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Beneficiile unui aparat dentar mobil pentru copii

Tratamentul ortodontic trebuie sa inceapa cat mai devreme in copilarie, deoarece numai astfel dintii copiilor vor fi perfect aliniati, vor fi curatati din timp de carii si de placa bacteriana, iar zambetul lor va fi natural.

0

Tratamentul ortodontic trebuie sa inceapa cat mai devreme in copilarie, deoarece numai astfel dintii copiilor vor fi perfect aliniati, vor fi curatati din timp de carii si de placa bacteriana, iar zambetul lor va fi natural.

In trecut, aparatele dentare erau destul de neplacute, atat din punct de vedere estetic, cat si din cel al comoditatii la purtare. Acum, insa, exista aparatele dentare mobile pentru copii, care au un efect pozitiv incontestabil si ii ajuta sa socializeze, sa fie in rand cu ceilalti copii, sa nu devina motiv de discutii neplacute intre colegi. Aparatele dentare mobile sunt performante, personalizate, foarte indragite de copii si de adolescenti.

Ce este un aparat dentar mobil si de cate tipuri poate fi?

Aparatele dentare sunt de doua tipuri: fixe si mobile. Cele mobile, la randul lor, se impart in alte doua categorii: aparate dentare din acrilat, folosite pentru copii, si aparate dentare invisalign, folosite pentru adolescenti si adulti. Aparatul dentar mobil din acrilat este alcatuit dintr-un material plastic special, realizat la temperaturi si la presiuni inalte si care se ataseaza de dinti cu ajutorul unor sarme, ce poarta denumirea de crosete. Aparatele dentare mobile din acrilat au o actiune mai lenta in timp si necesita o perioada mai lunga de purtare.

Aparatul dentar mobil invisalign este inovativ, are structura unei gutiere, este foarte usor de purtat si perioada de tratament, in acest caz, variaza intre 6 si 18 luni. Aparatul poate fi scos in timpul mesei, la evenimente speciale, atunci cand trebuie sa fie igienizat, insa si in alte situatii care impun acest lucru. Medicul curant va indica fiecarui pacient in parte cat de multe ore pe zi trebuie sa poarte aparatul dentar pentru ca acesta sa isi faca efectul.

Beneficiile aparatului dentar mobil

Aparatul dentar mobil are avantajul de a putea fi aplicat inca din primii ani de viata, chiar de la varsta de 4 sau de 5 ani, avand ca efect eliminarea obiceiurilor daunatoare sanatatii orale, precum sugerea degetului. In plus, aparatul dentar mobil este usor de purtat, de curatat, poate corecta problemele de pronuntie ale copiilor si poate fi folosit odata cu schimbarea dintilor de lapte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.