Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Cauzele si metodele de tratament ale necrozei dentare

Acutizarea necrozei dentare se poate face, conform opiniei exprimate de specialistii Elveto Dent care reprezinta clinica stomatologica din sector 2, in conditii de asepsie, adica fara sa fie implicate bacteriile.

0

Una dintre problemele cu care se confrunta cel mai adesea pacientii care au o igiena orala precara sau care nu pun accent pe vizitele regulate facute la stomatolog este necroza dentara. Potrivit Elveto Dent, un dinte necrozat este un dinte mort, un dinte non-vital. Starea clinica se refera la situatia in care pulpa dentara din interior a murit, nu mai este vascularizata, iar spatiul ramas in radacina este vulnerabil colonizarii bacteriene.

In acest caz, prezenta in cabinetul de urgente stomatologice non stop din Iancului este imperios necesara, pentru ca dintele necrozat poate fi salvat.

Cauzele aparitiei necrozei dentare

Necroza dentara sau pulpara nu are de multe ori o cauza anume, fiind rezultatul final al procesului de degenerare tisulara. Pulpa dentara care a suferit leziuni si care nu se poate recupera, se confrunta cu un proces de degradare care se va termina cu necroza tesutului pulpar. Dintii necrozati au de obicei un istoric de traumatisme repetate, de carii extinse, de afectiuni parodontale si chiar de miscari ortodontice rapide.

Rezultatul acestui proces este un dinte care pare sa nu mai aiba canal radicular, care se poate prezenta “non-vital” in urma testelor de vitalitate si care incepe sa se degradeze.

Simptomele necrozei dentare si acutizarea infectiei

Principalele simptome pe care le observa pacientii care sufera de necroza dentara chiar inainte de a-si face o programare online la clinica de specialitate Elveto-Dent.ro sunt:

  • raspunsul negativ la excitanti termici sau electrici ai dintilor cu pulpa dentara necrozata;

  • sensibilitatea la muscatura si durerea in anumite situatii;

  • colorarea dentara a dintelui fara a cauza pacientulu disconfort.

Urgente stomatologice non stop din Iancului | clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

urgente stomatologice non stop din Iancului

Acutizarea necrozei dentare se poate face, conform opiniei exprimate de specialistii Elveto Dent care reprezinta clinica stomatologica din sector 2, in conditii de asepsie, adica fara sa fie implicate bacteriile. Cand bacteriile ajung sa se infiltreze in pulpa dentara necrozata, incepe procesul de colonizare bacteriana si dintele va deveni dureros, cu toate simptomele infectiilor acute.

Nu in ultimul rand, dintii necrotici vor fi mai inchisi la culoare decat dintii vecini si vor suferi mai des de un abces gingival. Cert este ca necroza dentara se poate rezolva prin tratament endodontic si restaurare coronara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.