Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Ce este un ortodont si cu ce se ocupa acesta?

Cand o persoana decide sa obtina zambetul viselor, aceasta trebuie sa inteleaga diferenta dintre un ortodont si un dentist pentru a lua cele mai bune decizii in acest sens.

0

Cand o persoana decide sa obtina zambetul viselor, aceasta trebuie sa inteleaga diferenta dintre un ortodont si un dentist pentru a lua cele mai bune decizii in acest sens.

Ce este un ortodont?

Ortodontii sunt specialisti in stomatologie care sunt instruiti in prevenirea, diagnosticarea si tratamentul neregulilor dentare si faciale. Acestia ofera o gama larga de optiuni de tratament pentru a indrepta dintii strambi, pentru a repara muscaturile rele si a alinia corect maxilarul.

In timp ce ortodontii sunt cunoscuti in primul rand pentru indreptarea dintilor, acesti pot ajuta si cu muscaturi nealiniate, miscari ale dintilor si chiar unele forme de apnee in somn.

Care este diferenta dintre un ortodont si un dentist?

Ortodontii si medicii dentisti au multe asemanari – acestia lucreaza impreuna pentru a ajuta pacientii sa isi imbunatatiti sanatatea orala generala – dar ei lucreaza de fapt intr-o maniera foarte diferita. Dentistii acopera o gama larga de probleme de sanatate orala. Un ortodont, pe de alta parte, este un specialist dentar care se concentreaza pe probleme cum ar fi indreptarea dintilor si corectarea muscaturii necorespunzatoare.

  1. Stomatologii

  • Un medic dentist este similar cu medicul de familie – este un practician general calificat care poate diagnostica si trata probleme si afectiuni comune care afecteaza dintii, gura si gingiile.

  • Ei sunt experti in ingrijirea si intretinerea dentara generala pentru toate varstele. Ei efectueaza, de asemenea, proceduri cosmetice dentare, cum ar fi albirea dintilor, fatete de portelan si coroane.

  • Spre deosebire de ortodonti, stomatologii nu sunt instruiti la universitate pentru fixarea aparatelor dentare sau supravegherea altor tratamente ortodontice.

  • Cei mai multi medici dentisti informeaza pacientii daca au nevoie de tratament ortodontic.

  1. Ortodontii

  • Ortodontistii sunt specialisti in medicina dentara care au absolvit trei ani de formare universitara in ortodontie, dezvoltare faciala, biologie si biomecanica (detin o diploma generala dentara + diploma ortodontica specializata).

  • Ortodontistii sunt experti in dezvoltarea faciala si dezvoltare dentara. Ei diagnosticheaza si trateaza dintii strambi, muscaturile proaste si maxilarele aliniate necorespunzator.

  • Ortodontii sunt experti in toate variantele si tehnologiile de tratament ortodontic pentru copii, adolescenti si adulti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.