Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

De ce este importanta vizita la stomatolog in timpul sarcinii?

In timpul sarcinii au loc modificari hormonale ce determina schimbari la nivelul salivei, dar si depunerea placii bacteriene si atacul acidului pe suprafetele dentare

0

Una din miturile gresite lansate despre vizitele la medicul specialist stomatolog in timpul sarcinii este acela ca vizitele sunt inutile, si asa doctorul nu poate sa execute nicio lucrare in primul sau ultimul trimestru de sarcina. Aceasta atitudine este cat se poate de gresita. Femeile insarcinate trebuie sa mearga la medicul specialist ori de cate ori simt durere, dar si pentru o vizita de rutina. In timpul sarcinii, medicii specialisti stomatologi pot efectua o serie de manevre si tratamente pentru a usura durerile pacientelor si pentru a preveni adancirea cariilor, spre exemplu sau pentru a preveni aparitia gingivitei sau a parodontozei, din cauza varsaturilor frecvente din primele luni de sarcina.

Raspunsurile specialistilor la intrebarile gravidelor

Femeile insarcinate care se intrebau daca pot merge la dentist in timpul sarcinii fie pentru vizita periodica, fie pentru a trata anumite dureri sau afectiuni aparute, primesc un raspuns afirmativ din partea specialistilor care sustin ca, daca actioneaza rapid, pot preveni riscul infectiilor ulterioare sau a agravarii problemelor. In fond, dupa ce nasc, majoritatea mamelor aleg sa alapteze copilul, iar in perioada alaptarii nu se prezinta la dentist din aceeasi cauza.

In timpul sarcinii au loc modificari hormonale ce determina schimbari la nivelul salivei, dar si depunerea placii bacteriene si atacul acidului pe suprafetele dentare. Se recomanda vizita la medicul stomatolog in perioada sarcinii, precum si efectuarea unei radiografii, care nu este contraindicata in aceasta perioada, fiind o procedura minim invaziva.

De asemenea, viitoarele mamici care se intreaba daca pot face anestezie pe timpul sarcinii sau daca problemele le sunt tratate “pe viu”, acestea pot sta linistite, deoarece exista metode de anesteziere simple si fara a face rau fatului. Pe perioada sarcinii chiar se recomanda un detartraj, fiind o metoda eficienta de a preveni gingivita si parodontoza ce se pot instala in aceasta perioada. Periajul profesional periodic, alaturi de detartraj reprezinta cele mai bune metode de prevenire a inflamatiei gingivale. Nu in ultimul rand, gravidele trebuie sa stie ca antibioticele nu le sunt interzise in perioada sarcinii, insa numai sub stricta recomandare a medicului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.