Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Necesitatea curatarii profesionale a dintilor

Cabinet stomatologic din Colentina Elveto-Dent

0

Cu totii avem bacterii in gura noastra. Acestea formeaza pelicule subtiri pe suprafata dintilor, care, daca nu sunt indepartate prin periaj zilnic, se transforma in tartru. Tartrul nu este chiar simplu de indepartat, fiind necesara interventia specialistilor ce pot aplica o curatare profesionala.

Cand tartrul ramane pe dinti, poate provoca inflamarea gingiilor, o afectiune numita gingivita, caracterizata prin gingii rosii si umflate, care pot sangera cu usurinta. Gingivita apare, de obicei, cand bacteriile care traiesc in placa dentara elibereaza toxine. Aceste toxine declanseaza un raspuns imun care duce la inflamatie.

Daca gingivita nu este tratata, poate avansa la o forma mai severa, boala numita parodontita, in care tesutul inflamat incepe sa se indeparteze de dinti, formand spatii sau buzunare. Pe masura ce buzunarele devin mai adanci, o suprafata subgingivala tot mai mare devine expusa, fapt care poate deteriora.

Daca ingrijirea la domiciliu nu este suficienta pentru a gestiona o situatie usoara de gingivita, se recomanda o curatare profesionala sau profunda. Este, de obicei, prima varianta de tratament pentru astfel de situatii. O curatare profunda este, de fapt, o procedura specifica pentru tratarea gingiilor si a bolilor parodontale. Este adesea necesara pentru ca persoanele nu obisnuiesc sa apeleze la curatari profesionale regulate la fiecare sase luni.

Igienistul dentar sau stomatologul va folosi un instrument numit sonda pentru a examina zona din jurul dintilor in vederea descoperiri vreunui buzunar intre dinti si gingie.

In mod normal, buzunarele sanatoase nu vor avea o adancime mai mare de 3-4 milimetri. Daca buzunarele sunt mai adanci de 5 milimetri, s-ar putea ca pacientul sa aiba nevoie de o interventie de curatare profunda si proceduri de sigilare. Sigilarea implica indepartarea placii si a tartrului de pe suprafata dintilor si din zona buzunarelor. Uneori, bacteriile reusesc sa ajunga pana la radacina dintelui, moment in care este foarte importanta interventia pe canal radicular pentru curatarea si sigilarea zonei.

Cabinet stomatologic din Colentina Elveto-Dent

Pentru controale regulate, curatare profesionala sau detartraj in sector 2, apelati cu incredere la echipa Elveto Dent. La acest cabinet stomatologic din Colentina puteti rezolva o multime de probleme din aria stomatologica, in cel mai bland mod posibil si la preturi corecte. Accesati cu incredere elveto-dent.ro, studiati ofertele si faceti o programare daca aveti nevoie de control sau interventii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.