Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Principalele cauze ale ingalbenirii dintilor

Aspectul dintilor are un rol foarte important in estetica fetei

0

Aspectul dintilor are un rol foarte important in estetica fetei. Din aceasta cauza, multe persoane devin ingrijorate atunci cand observa ca dintii lor incep sa se ingalbeneasca.

Partea exterioara a dintelui este acoperita cu smalt – un tesut dur compus din cristale minerale, care contine doar 2% apa.

Suprafata smaltului este acoperita cu pori, in care pot patrunde particule de alimente, cafea, tutun sau alti coloranti alimentari si pot pata dintii. In timp, dintii isi schimba culoarea si se intuneca, tocmai din cauza acestor pori. Ingalbenirea sau colorarea dintilor poate avea numeroase cauze. Motivele ingalbenirii dintilor pot fi:

  • Dieta

Cel mai mare efect asupra schimbarii culorii smaltului il au alimentele cu culoare inchisa si aciditate ridicata. Astfel de alimente sunt vinul rosu, ceaiul negru, cafeaua, bauturile carbogazoase, fructele de padure, sosul de soia, otetul balsamic si sfecla. Pe lista sunt si colorantii.

  • Varsta

Structura dintilor se modifica odata cu varsta si acest lucru poate duce la ingalbenirea lor.

  • Fumatul

Nicotina pe smaltul dintilor poate duce in timp nu numai la decolorare, ci si la alte probleme, precum parodontoza.

  • Fluor in exces (fluoroza)

Fluorul poate avea un efect negativ atunci cand este utilizat in exces. Fluorul poate fi gasit in apa pe care oamenii o beau, precum si in pasta de dinti. Prin urmare, se recomanda utilizarea unei cantitati mici de pasta de dinti (de dimensiunea aproximativa a unui bob de mazare).

Unele medicamente pot afecta si culoarea dintilor. De exemplu, antibioticele contribuie la ingalbenirea smaltului, in special la copii.

Igiena orala deficitara este, de asemenea, un factor foarte serios de luat in considerare. Daca periajul dintilor nu se face de cel putin 2 ori pe zi si nu se foloseste ata dentara, acestia se vor ingalbeni mai repede.

Din fericire, albirea dintilor ajuta la obtinerea unui zambet minunat. Acesta este cel mai eficient mod de a elimina petele galbene de pe dinti, in comparatie cu pastele de dinti traditionale sau chiar specializate pentru albire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.