Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Situatii care implica inceperea unui tratament endodontic intr-o clinica stomatologica

Conform informatiilor postate online Elveto-Dent.ro despre serviciile clinicii dentare, tratamentul endodontic poate fi efectuat in una sau mai multe sedinte, in functie de complicatiile aparute la nivelul dintelui si de tehnica de realizare a tratamentului

0

Tratamentul endodontic efectuat intr-un centru de specialitate, precum si in clinica stomatologica din sector 2 este reprezentat de o serie de proceduri create pentru eliminarea tesutului inflamat si infectat, dar si pentru dezinfectarea spatiului endodontic si obturarea canalelor radiculare, astfel incat sa nu se mai permita dezvoltarea bacteriilor si microorganismelor.

Tratamentul endodontic urmareste obtinerea unui mediu steril in interiorul dintelui pentru ca acesta sa fie folosit in continuare in mod corespunzator. Conform informatiilor postate online Elveto-Dent.ro despre serviciile clinicii dentare, tratamentul endodontic poate fi efectuat in una sau mai multe sedinte, in functie de complicatiile aparute la nivelul dintelui si de tehnica de realizare a tratamentului.

Ce implica un tratament endodontic realizat intr-o clinica stomatologica?

Tratamentul endodontic este de obicei format din mai multe etape:

  • Tratamentul mecanic

Tratamentul mecanic reprezinta indepartarea tesutului infectat sau inflamat si indepartarea dentinei alterate si infectate de pe peretii canalului radicular. Aceasta etapa se face in mod clasic, manual, sau modern, cu ajutorul instrumentarului Ni-Ti rotativ. Largirea canalelor radiculare cu ajutorul instrumentarului rotativ modern este mult mai rapida, permite obtinerea unei forme conice a canalului, foarte importanta pentru ca irigantii folositi in dezinfectia acestor canale sa ajunga pana in varful radacinii.

Nu in ultimul rand, aceasta largire a canalelor folosind metodele moderne este avantajoasa pentru ca astfel se indeparteaza si dentina infectata, iar pacientul beneficiaza de un confort sporit.

Clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

  • Dezinfectarea canalelor radiculare

Pentru ca pacientii sa nu fie nevoiti sa apeleze la serviciile celei mai apropiate clinici de urgente stomatologice, acestia sunt sfatuiti sa ia in calcul serviciile endodontice. Un tratament endodontic nu este complet fara dezinfectarea canalelor radiculare.

  • Obturatia de canal

Obturatia de canal este si cea mai importanta componenta a tratamentului radicular clasic. Aceasta procedura asigura o etanseitate foarte buna pentru canalele radiculare si eliminarea cailor de comunicare ale canalului cu restul cavitatii bucale. De aceea, este important ca obturata de canal sa umple intreg sistemul radicular, in mod etans, pana la varful radacinii. Obturatia de canal poate fi realizata prin metoda clasica sau moderna 3D.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.