Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Cum functioneaza aparatele ortodontice fixe?

Dupa montarea dispozitivelor fixe sau in timpul vizitelor de reglare, pacientii pot intampina un disconfort temporar. Va dura ceva timp pana se vor putea obisnui cu bracketii, care pot interfera cu buzele si cu interiorul obrajilor

0

Aparatele ortodontice fixe reprezinta cel mai frecvent tratament ortodontic folosit de stomatologi si ortodonti.

Cum functioneaza aparatele ortodontice fixe?

Pentru a instala un aparat fix, ortodontul lipeste brackets pe fiecare dinte folosind o pasta speciala. O sarma in forma de arc este apoi trecuta printre toti bracketii si este tinuta in loc cu elastice de cauciuc sau legaturi metalice.

Dupa montarea dispozitivelor fixe sau in timpul vizitelor de reglare, pacientii pot intampina un disconfort temporar. Va dura ceva timp pana se vor putea obisnui cu bracketii, care pot interfera cu buzele si cu interiorul obrajilor. Daca este necesar, ceara ortodontica poate fi de ajutor in aceasta situatie. Pentru a avea mai putina durere dupa vizitele de ajustare este de preferat consumul alimentelor mai moi.

Igiena dintilor cu aparat dentar fix

Importanta periajului este fundamentala la persoanele care poarta aparate fixe, deoarece tartrul se acumuleaza cu usurinta in jurul lor. Daca nu este indepartat corect, pot aparea pe smaltul dintilor pete albe sau maro, uneori permanente.

Cu aparate ortodontice fixe, periajul va dura mai mult. Este important periajul temeinic al dintilor. Ortodontul ii va invata pe pacienti cum sa se spele si cum sa foloseasca ata dentara.

Tipuri de aparate ortodontice fixe

Aparatele fixe de astazi sunt mai mici si mai putin vizibile decat au fost odata. Pe langa aparatele fixe traditionale din metal, acum exista aparate fixe ceramice in culoarea dintilor, care sunt mai putin vizibile. Adultii pot folosi, de asemenea, aliniatoare transparente. Dispozitivele fixe si benzile de cauciuc sunt disponibile in diferite culori. Pentru a afla mai multe despre posibilitatile diferite, pacientii trebuie sa discute cu ortodontul.

Aveti grija de aparatul dentar fix

Cei care poarta astfel de aparate, nu trebuie sa muste obiecte dure, cum ar fi cuburi de gheata sau varfurile stilourilor sau creioanelor. De evitat consumul de alimente lipicioase, cum ar fi guma de mestecat sau bomboanele caramel, deoarece acestea pot distruge sau disloca aparatul. In acest caz, trebuie sa se repare aparatul ortodontic de catre medicul ortodont.

De indata ce apare o problema, este important sa se contacteze ortodontul pentru a verifica aparatul cat mai curand posibil. Problemele nerezolvate pot prelungi tratamentul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.