Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Periajul dintilor – metoda corecta

Periuta de dinti trebuie schimbata la doua-trei luni pentru a-si asigura eficacitatea si pentru a preveni intrarea bacteriilor

0

Periajul dintilor eficient si regulat previne aparitia afectiunilor orale si contribuie la mentinerea dintilor sanatosi cat mai mult timp.

Respiratia urat mirositoare sau gingivita nu sunt singurele riscuri care pot rezulta dintr-o igiena orala precara. Periajul dintilor indeparteaza placa care se poate depune dupa fiecare masa. Aceasta placa este un film lipicios format din bacterii, proteine ​​salivare, zaharuri si acizi.

Desi saliva ajuta la evacuarea majoritatii alimentelor ingerate, exista totusi resturi care raman pe dinti. Daca aceasta placa nu este indepartata in mod regulat, se poate transforma in tartru prin ingrosare. Apoi devine mult mai greu de indepartat si necesita interventia unui stomatolog prin detartraj. In general, este recomandat ca persoanele sa consulte un medic, o data pe an.

  • Este bine de retinut ca oamenii trebuie sa se spele pe dinti timp de 3 minute

In ceea ce priveste echipamentul, este indicata alegerea unei periute de dinti cu peri moi sau medii pentru a nu ataca gingiile. Periuta de dinti trebuie schimbata la doua-trei luni pentru a-si asigura eficacitatea si pentru a preveni intrarea bacteriilor. Dupa un anumit timp de utilizare, firele de par sunt deteriorate si nu periaza la fel de bine.

In ceea ce priveste tehnica, este la fel de important ca persoanele sa execute un periaj bland, pentru a-si proteja gingiile. Periajul nu se face de la dinte la gingie, ci de la gingie la dinte pentru a preveni intrarea bacteriilor sub gingii. De asemenea, este important sa se inceapa prin periajul maxilarului superior si sa se termine cu cel inferior. In cele din urma, se poate utiliza ata dentara pentru a curata spatiul interdentar, care nu a fost curatat de periuta.

  • Periuta de dinti electrica este mai eficienta?

Avantajul periutei de dinti electrica este prevenirea deteriorarii gingiilor. Durata de periere este aceeasi, si anume 3 minute. Prin forma sa, aceasta reuseste adesea sa ajunga in locuri dificil de accesat, cum ar fi molarii din partea din spate a gurii.

Fie cu o periuta de dinti clasica sau cu o periuta electrica, este intotdeauna important ca oamenii sa respecte tehnica periajului si sa se asigure ca efectueaza un periaj de calitate. Periuta electrica de dinti nu inlocuieste ata dentara, asadar, este necesara ata dentara, pentru spatiile interdentare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.