Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Importanta pedodontiei in lista serviciilor stomatologice

Vizitele timpurii la cabinetele stomatologice previn aparitia complicatiilor la maturitate

0

In orice clinica stomatologica ce se respecta, prezenta unui pedodont este imperios necesara pentru ca si copiii se pot confrunta cu probleme la nivelul danturii. Fie ca este vorba despre carii de biberon, de abcese sau au nevoie de o simpla extractie a dintilor de lapte sau de aplicarea unei substante sigilante, copiii se prezinta la medic impreuna cu parintii lor pentru a-si rezolva problemele dentare preferabil in faza incipienta.

Vizitele timpurii la cabinetele stomatologice previn aparitia complicatiilor la maturitate. Chiar si bebelusii pot fi afectati de cariile dentare la varste foarte fragede, de aceea interventiile stomatologice sunt necesare din frageda pruncie.

De ce apeleaza pacientii mici la serviciile stomatologice?

Cei mai mici pacienti apeleaza la seviciile stomatologice pentru a trata:

  • cariile;

  • abcesele dentare;

  • acumularea de placa bacteriana;

  • probleme ortodontice;

  • necesitatea de a extrage un dinte sau o masea de lapte.

Sigilarile dentare sunt cele mai des solicitate servicii stomatologice pentru copii, impreuna cu fluorizarile. De asemenea, este important ca, de indata ce parintii observa o pozitie anormala a dintilor sa se prezinte la medicul stomatolog pentru a opta pentru un aparat ortodontic necesar pentru indreptarea dintilor.

In plus, la medicul stomatolog pacientii mici se prezinta de mana cu copiii lor cand au nevoie de extractia dintilor de lapte, care prezinta mobilitate crescuta si determina tulburari in aparitia dintilor permanenti. Extractia dintilor de lapte nu inlocuieste tratamentul unei carii, ci aceasta procedura ramane destinata numai in anumite situatii.

Medicul stomatolog – cel mai bun prieten al copilului

Pentru ca dantura copilului sa fie sanatoasa, este foarte important ca parintii sa isi duca copiii de la varste fragede la medicul stomatolog si chiar sa stabileasca o relatie buna cu acesta, sa se imprieteneasca cu medicul, sa nu ii fie teama de nicio interventie si sa inteleaga ca tot ceea ce face medicul este in avantajul si in favoarea lor.

Fara doar si poate, medicul stomatolog va deveni un prieten de nadejde la care atat copiii, cat si parintii pot apela pentru a rezolva probleme urgente sau pentru a preveni afectiuni care la maturitate le pot da batai de cap.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.