Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Remedii naturale pentru albirea dintilor

În timp ce kiturile de albirea dinților sunt disponibile cu ușurință în majoritatea farmaciilor, multe remedii naturale pot ajuta la îndepărtarea petelor și la protejarea smalțului dinților

0

În timp ce kiturile de albirea dinților sunt disponibile cu ușurință în majoritatea farmaciilor, multe remedii naturale pot ajuta la îndepărtarea petelor și la protejarea smalțului dinților. Dintii încep inevitabil să se îngălbeneasca odată cu inaintarea in vârsta, dar o serie de remedii naturiste pot încetini acest proces.

  • Spalarea corecta a dintilor

O igiena a cavitatii bucale consta in primul rand intr-o igiena corespunzatoare. Primul pas ar trebui asadar, sa fie spalarea dintilor ori de cate ori este nevoie si intr-un mod corect. Periajul dintilor este extrem de important, mai ales dupa mese, gustari sau bauturi, cele acide in special, care pot ingalbeni dintii. Daca spălarea nu este efectuata la timp, acest lucru poate duce la eroziunea smaltului. Dintii trebuie periati de cel putin 2 ori pe zi. Conform unui studiu, periajul insotit de o pasta de dinti pentru albire este foarte eficient. Folosirea unei periuțe electrice poate fi, de asemenea, mai eficientă în eliminarea petelor de pe suprafața dintilor.

  • Modificari in alimentatie

Alimentele și băuturile care conțin taninuri, cum ar fi vinul și ceaiul, pot păta dinții. Cafeaua și sucurile închise la culoare pot, de asemenea, contribui și ele la patarea acestora.

  • Bicarbonatul de sodiu și peroxidul de hidrogen

Folosirea unei paste făcută din bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen, va elimina acumularea plăcii bacteriene si va reduce petele. Se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri de peroxid de hidrogen pentru a face o pastă. Se clateste foarte bine gura cu apa, dupa perierea acestui amestec. Un studiu a aratat ca persoanele care au folosit pasta de dinti cu bicarbonat de sodiu si peroxid, au scapat de inesteticele pete.

  • Coaja de lamaie, de portocala sau de banana

Unii specialisti susțin faptul că, masarea cojilor de lămâie, portocala sau banana pe suprafata dinților, timp de 2 minute, poate duce la albirea acestora. Compusul care se gaseste in unele coji de fructe, va ajuta asadar, la albirea dintilor. Dupa aceea se clateste foarte bine gura.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.