Clinică.ro
Promovare Clinica privata, promovare clinica stomatologica, informatii medicale, promovare dentist, stiri medicale

Ce elemente de mobilier medical sunt necesare intr-o unitate chirurgicala?

Un loc in care poate fi gasit orice tip de mobilier medical, indiferent de ramura medicinii pentru care se utilizeaza, este magazinul online Med-Tehnica.ro

0

Orice unitate medicala trebuie sa fie dotata cu piese de mobilier medical adaptat specificului activitatii pe care o desfasoara, o canapea de consultatie sau un paravan medical fiind foarte utile in aproape orice cabinet medical.

În cazul unei unitati in care se efectueaza interventii chirurgicale insa elementele de mobilier din blocul operator trebuie sa fie ca mai putine, mai ales ca dezinfectarea tuturor suprafetelor este absolut necesara atat inainte, cat si dupa orice interventie. Astfel se va asigura mediul aseptic necesar pentru desfasurarea operatiilor chirurgicale in conditii de maxima siguranta.

Principalele elemente de mobilier medical din blocul operator

Totusi, din sala in care se realizeaza interventiile chirurgicale nu poate lipsi o masa de operatie, care sa fie adaptata specificului arie medicale din care fac parte serviciile si interventiile efectuate. De exemplu, in domeniul aparaturii si mobilierului medical exista mese de operatie special dedicate interventiilor din oftalmologie, scaun chirurgical sau mese de operatie actionate manual sau electronic.

Masa de operatie | Mobilier medical | Med-Tehnica.ro

mobilier medical

De asemenea, stativele care sustin perfuziile sunt esentiale intr-o sala de operatie si unitate chirurgicala, precum si o masa speciala pentru instrumentarul folosit in timpul unei interventii chirurgicale. Cum si in acest caz modelele si tipurile disponibile pe piata sunt variate, alegerea mesei se poate fac atat in functie de preferinte, cat si de nevoile speifice tipului de interventii efectuate.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca piesele de mobilier medical?

Din categoria mobilierului medical fac parte diferite tipuri de paturi – de operatie, de spital, de terapie intensiva, pentru consultatii – targi, mese de examinare, carucioare pentru interventii de urgenta sau pentru instrumental, dulapuri de medicamente. Astfel ca acesta trebuie sa indeplineasca anumite criterii, foarte importante pentru domeniul medical.

De la rezistenta si durabilitatea ridicata, la siguranta in timpul folosirii si intretinerea foarte simpla si rapida – importanta pentru curatare si dezinfectare eficienta – toate aceste caracteristici trebuie sa le intruneasca orice mobilier medical de calitate.

De aceea, un loc in care poate fi gasit orice tip de mobilier medical, indiferent de ramura medicinii pentru care se utilizeaza, este magazinul online Med-Tehnica.ro, al carui portofoliu cuprinde produse destinate atat personalului medical, cat si oamenilor obisnuiti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.